miércoles, 23 de septiembre de 2015

CARTES AL DIRECTOR

A continuació algunes "Cartes al Director", segons l'exercici 12 de la pàg. 8 de Llengua Catalana.

LA VELOCITAT DE LES MOTOS, per Daniela.

MotocicletaEstà malament que les motos vagin massa ràpid, perquè si han de frenar poden tenir un accident amb un cotxe o qualsevol altre transport.
Jo faria que tinguessin un màxim de velocitat, més o menys com un cotxe, i que estigui prohibit fer més velocitat de l'establerta.
També que les motos no passin pels costats dels cotxes, ja que si el cotxe vol girar per anar a un altre cantó, no pot maniobrar i poden tenir un accident.
Jo faria que sempre, a totes les carreteres, autopistes,... tinguin un carril per a motos i que els cotxes no puguin passar. Però les motos tampoc pel dels cotxes.


EL MALTRACTAMENT DELS ANIMALS, per Celia.
Perro
Hi ha llocs on es mengen al millor amic de l'home; llocs on als óssos els punxen cada dia i els hi treuen bilis.
Hi ha cases on maltracten gossos i gats, després sinó els cures aviat es moren. Hi va haver un home que tenia un gos que estava a punt de morir, però va gastar molts diners per ell, després d'uns anys va morir; o un home que es dedica a salvar animals, va salvar un gos que tenia la cara plena de cucs i va salvar-li la vida, doncs els cucs se l'estaven menjant.
Ser com ells i salvar la vida dels animals, no maltractar-los, ja que sinó pateixen i moren tristos.


LA VELOCITAT DE LES MOTOS,  per Alex Isidro.

MotocicletaJo opino que la velocitat d'aquest transport a dues rodes, ja que no té sostre, s'hauria de rebaixar; perquè imaginat: vas per l'autopista a alta velocitat i es creua algun cotxe, et derriba i et pots morir o estar molt greu. Potser lo millor és que les motos no puguin anar per l'autopista, així hi haurien menys morts cada dia, o bé haurien de ficar un sostre a les motos per a que sigui més difícil derribar-les, així la seguretat del viatger sigui més elevada i pugui gaudir d'un viatge segur i tranquil.
No hay comentarios:

Publicar un comentario